School Day

The following timings of the School day have been in force since the beginning of the 2014-2015 academic year.

This change has standardised the length of lessons to 60 minutes, and ensures that the time pupils are in registration is used more effectively. A revised Pastoral Programme is now in place, which provides purpose to the registration period as an opportunity for learning and enrichment.

08:25 Students arrive at school

08:30 am - 08:50 am

Registration

20 mins

08:50 am - 09:50 am

Period 1

60 mins

09:50 am - 10:50 am

Period 2

60 mins

10:50 am - 11:10 am

Break

20 mins

11:10 am - 12:10 pm

Period 3

60 mins

12:10 pm - 1:10 pm

Period 4

60 mins

1:10 pm - 2:00 pm

Lunch

50 mins

2:00 pm - 3:00 pm

Period 5

60 mins

3:00 pm Schools ends

3:00 pm - 4:00 pm

After School Clubs

60 mins

Assemblies

Our assemblies are on a rolling basis, with Year 7 having their weekly assembly on a Monday morning. Year 8 have theirs on a Tuesday, with Year 9 Assembly on a Wednesday. Year 10 assembly happens on a Thursday morning and Year 11 on a Friday.


 If you have any comments or queries about these changes, please contact us